Bad kopen inspiratie

Wil je een bad voor je badkamer kopen? Bij het kopen van een bad is de grootte van de ruimte het eerste waar je naar kijkt. Je wilt tenslotte voldoende ruimte behouden voor loopruimte en voor de rest van het badkamer interieur. In een kleine badkamer kun je wellicht beter het bad achterwege laten en kiezen voor een grote inloopdouche. Ga dus bij jezelf na of je een bad echt nodig hebt.

De vorm van het bad

Heb je een grote badkamer dan is het een stijlvolle en luxe keuze om te kiezen voor een vrijstaand bad met een vrijstaande badkraan.

Heb je een wat kleinere badkamer dan kan een hoekbad perfect zijn om loopruimte te behouden en toch te kunnen genieten in een groot bad.

Uiteraard kun je afhankelijk van de ruimte in de badkamer ook kiezen voor een simpel vierkant bad of voor een bubbelbad.

Welk materiaal bad kies je

Het materiaal van een bad bepaalt niet alleen voor een deel de uitstraling van het bad, maar het kan ook van invloed zijn op hoe glad het bad is en hoe warm het bad aanvoelt.

Acryl bad

Een bad van acryl houdt het water langer warm en het materiaal voelt ook warm aan. Daarnaast is deze kunststof licht waardoor het plaatsen wat eenvoudiger wordt wanneer je dit zelf gaat doen.

Geëmailleerd Stalen baden

Kies je voor een bad van geëmailleerd staal dan kies je voor een bad in een duurzaam materiaal. Het materiaal is namelijk erg hard, krasvast en het vergaat niet snel. Dit type staal is zo gemaakt dat roestvorming wordt verminderd. Om minder snel uit te glijden kun je dit materiaal behandelen met kwarts of met een reliëflaag. Kortom een duurzaam materiaal echter kan staal wel koud aanvoelen.

Quaryl

Dit materiaal is een combinatie van kunststof en kwarts (metaal). Het materiaal is duurzaam én voelt tegelijkertijd aangenaam aan. Het materiaal biedt een goede krasvastheid. Over het algemeen zijn baden van Quaryl duurder dan die van acryl, maar er worden wel hele mooie vormen mee gemaakt en het materiaal biedt vele voordelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *