7 Badkamertrends voor 2022

Badkamertrends volgen

Een badkamerinterieur is net zoals mode onderhevig aan trends. Elk jaar worden er door interieurspecialisten nieuwe badkamertrends aangekondigd en dan zie je deze meestal in de loop van het jaar inderdaad terug in het interieur bij de mensen thuis. Dit geldt niet alleen voor de badkamer, maar ook voor andere delen van het huis zoals de woonkamer. Trends in de badkamer veranderen niet zo snel als in de mode, maar er vinden steeds langzaam nieuwe verschuivingen plaats van trends die enkele jaren meegaan. Welke badkamertrends zijn er op dit moment? Wij zetten ze voor je op een rij!

1. Grote spiegel badkamertrends

Elke badkamer heeft er wel een; een spiegel boven de wastafel. Deze is niet alleen handig om te kijken of je complete look er goed uit ziet en of je zo de deur uit kunt gaan, maar de spiegels zijn ook belangrijk voor het detailwerk. Haren kammen of föhnen, make-up op doen, scheren etc. Net zoals de andere elementen in je badkamer een belangrijk en functioneel onderdeel dus. Maar naast functioneel, wil het oog ook wat!

Een huidige badkamertrend is het plaatsen van een grote spiegel. En met groot, bedoelen we ook groot. Deze spiegels kunnen makkelijk een doorsnede hebben van 1,5 meter. Bovendien gaat het veel om ronde spiegels. Grote ronde spiegels vormen op die manier een echte eye-catcher in je badkamer en zijn daarnaast ook nog eens hartstikke praktisch.

2. Tegels in andere vormen en maten

Badkamertrends op het gebied van tegels zijn tegels in verschillende vormen en maten. Vroeger was hier weinig keuze. De tegels waren meestal rechthoekig en soms ook vierkant. Daarnaast was het vrij standaard om op de wand een kleinere tegel te plaatsen dan op de vloer, maar daar stopte het dan ook wel qua vormen en maten van de tegels.

Tegenwoordig is het een badkamertrend om te kiezen voor de niet-standaard vorm en maat. Een vorm die op dit moment erg populair is, is de hexagon. Een hexagontegel heeft zeshoeken en kan zowel op de wand als op de vloer geplaatst worden. Hierdoor ontstaat er een speels effect wat een extra toevoeging aan de badkamer kan zijn. Let er wel op dat deze tegels vaak niet alleen duurder zijn in de aanschaf, maar ook in het plaatsen.

Een andere badkamertrend die je terugziet op het gebied van tegels is het visgraatpatroon. Dit patroon kennen we natuurlijk al langer van de houten vloeren, maar je ziet het nu ook steeds vaker terug in badkamers. Hiervoor worden vaak kleinere langwerpige tegels gebruikt die dan schuin en haaks gelegd worden waardoor het bekende visgraatpatroon terugkomt. Omdat dit patroon best heftig kan zijn, wordt dit meestal niet door de gehele badkamer gebruikt, maar die je dit meestal op een specifieke plek bijvoorbeeld de achterwand van de douche of achter het toilet.

3. Natuurlijke badkamertrends

Dit is een badkamertrend die we al enkele jaren zien en die we door het gehele huis zien; mensen kiezen er steeds vaker voor om natuurlijke producten in hun badkamer te verwerken en te kiezen voor warme kleuren. Vooral deze twee samen is een mooie combinatie.

Met natuurlijke materialen in de badkamer wordt er vooral gedoeld op hout. Hout is een materiaal wat je in eerste instantie misschien niet met de badkamer – of met water – associeert. Toch zie je dat mensen hier steeds vaker voor kiezen. Zo kun je denken aan een badkamermeubel met echt eikenhout in plaats van fineer. Ook is het gebruik van bamboehout een ware opkomende trend in de badkamer. Dit kun je terugzien in badkamermeubels, maar vooral het kleinere materiaal zoals wandkastjes of losse stakastjes worden vaak van bamboe gemaakt. Daarnaast zijn er veel accessoires van bamboe te koop, bijvoorbeeld zeepbakjes en tandenborstelhouders.

Vroeger voerden verschillende tinten wit de boventoon in de badkamer. Als dit te veel gebruikt wordt en zeker in combinatie met hoogglans wit, dan kan dit koud en afstandelijk aanvoelen. Warme kleuren geven een warm en geborgen gevoel aan de badkamer. Denk hierbij aan groen en rood in plaats van blauw en geel. Daarnaast speelt hierbij ook de kleurintensiteit een rol. Je ziet steeds vaker donkere kleuren in de badkamer. Donkergroen is dus nu een kleur die je steeds vaker ziet, een andere kleur is wijnrood. Maar ook pasteltinten zijn al een tijdje in opkomst. Ondanks dat deze en stuk lichter zijn, zijn dit alsnog warme kleuren die je een geborgen gevoel kunnen geven.

4. Gekleurde kranen

Vroeger had een kraan altijd een zilverkleurige uitstraling. De duurdere kranen werden van chroom gemaakt maar er werden ook goedkopere materialen gebruikt. Maar alles blonk zilver. Tegenwoordig zijn gekleurde kranen echter hot! Waren het in eerste instantie vooral zwarte kranen die je opeens een paar jaar geleden zag, nu zijn het kranen in verschillende kleuren en van verschillende materialen.

Een van de kranen die momenteel erg populair zijn, zijn kranen van messing. Messing lijkt qua kleur op goud, alleen is dit iets donkerder. Daarnaast is dit materiaal natuurlijk vele malen goedkoper dan goud! Een nadeel is wel dat messing kranen snel vies worden; water- en vingervlekken zijn duidelijk zichtbaar. Maar dit geldt natuurlijk ook voor kranen die zilver chroom zijn. Bij alles wat blinkt is goed onderhoud nu eenmaal belangrijk.

5. Vrijstaand bad

Oké deze badkamertrend is niet voor iedereen weggelegd, maar vrijstaande baden zijn de laatste tijd weer flink in opkomst. Je hebt hier natuurlijk wel een ruime badkamer voor nodig zodat je niet alleen een bad kunt plaatsen, maar dat je dit bad ook echt vrijstaand kunt plaatsen.

Deze vrijstaande baden worden ook steeds vaker van acryl gemaakt. Acryl is materiaal wat makkelijk schoon te maken is en wat ook langer schoon blijft. Bovendien is het een licht materiaal, waardoor het makkelijker te plaatsen is dan een standaard bad. Het grote voordeel voor het oog is echter dat je er hele verfijnde baden mee kunt maken. Acryl baden zijn vaak mat wit en hebben een strakke vormgeving en zijn heel dun. Op die manier is een acryl bad van de ene kant heel subtiel, maar van de andere kant een echte eye-catcher in je badkamer.

6. Duurzaamheid

Een trend die je overal terugziet, niet alleen in je interieur maar ook in de mode en op de weg is duurzaamheid. Waarschijnlijk is het ook geen trend, maar een onderwerp dat blijft en vanaf nu steeds belangrijker wordt. Duurzaamheid komt terug in de badkamer op verschillende manieren. Zo wordt er qua energiebronnen gekeken naar energiezuinige of zelfs energieneutralen bronnen. Een warmtepomp is daar een voorbeeld van voor in het gehele huis. Maar in de badkamer worden ook steeds vaker elektrische verwarmingsplaten gemonteerd in plaats van de traditionele radiatoren of handdoekdrogers. Het voordeel van elektrische plaatverwarming is namelijk dat deze veel beter te regelen is en ook los van het gehele huis te regelen is. Op die manier zorg je ervoor dat wanneer het nodig is – als je aanwezig bent op de badkamer – het behaaglijk warm is en op andere momenten niet. Tegenwoordig zijn er ook van deze elektrische verwarmingsplaten die je met een app kunt besturen. Ideaal dus als je wakker wordt en vanuit bed de badkamer alvast wilt opwarmen.

Een andere trend van duurzaamheid binnen de badkamer is het gebruik van gerecycelde materialen. Zo wordt er tegenwoordig veel plastic hergebruikt om nieuwe producten van te maken. Maar ook het verantwoord omgaan met hout is hierbij belangrijk. Dit komt bijvoorbeeld terug in badkamermeubels die gemaakt worden van bewust verkregen houtsoorten.

7. Slimme badkamers

Een andere trend die net zoals duurzaamheid hier is om te blijven, is het ‘slimmer’ worden van de badkamer. Dit betekent dat er steeds meer vernuftige snufjes in de badkamer komen waardoor jouw leven makkelijk wordt. Een voorbeeld hiervan hebben we net al benoemd; elektrische verwarming die je met de app kunt bedienen. Maar er zijn meer mogelijkheden!

Zo heb je spiegels die een ingebouwde display hebben waar informatie op getoond kan worden. Je kunt het zien als een soort van mini mobielscherm in je spiegel. Hierop kan het ’s ochtends bijvoorbeeld het weer of het laatste nieuws getoond worden terwijl jij je tanden aan het poetsen bent. Ook dit staat natuurlijk in verbinding met je mobiel.

Ook in de douche wordt tegenwoordig steeds meer techniek gebruikt. Na de mengkraan kwam de thermostaat die ervoor zorgde dat je niet elke keer opnieuw de juiste tempratuur hoefde te vinden voor je lekker warme douche. Tegenwoordig gaat dit weer een stapje verder en zijn er douchesets waarbij de tempratuur elektrisch wordt geregeld. Je kunt hierbij gewenste tempratuur – bijvoorbeeld 37 graden – instellen via de tiptoetsen op de plaat van de doucheset en dan weet je dat het water dat uit de douchekop komt ook echt 37 graden is.

Bovenstaand vind je 7 badkamertrends die momenteel erg populair zijn in de badkamer. Kies die trends die bij jou passen en maak van je badkamer een heerlijke ruimte om in te vertoeven als je ’s ochtends wakker wordt en voordat je ’s avonds weer naar bed gaat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *